Actueel

2019 KBO Velden MuseumPlusBus

Categorie: Actueel
Geschreven: 04 juli 2019

KBO Velden met de MuseumPlusBus op stap.

Ook voor dit jaar heeft de KBO Velden ingeschreven op het unieke initiatief van de Bankgiro Loterij om gratis een van veertien musea in ons land te bezoeken. In het verleden zijn we als afdeling al meerdere keren uitgekozen om ergens in het land gratis een museum te bezoeken.

Dit jaar werden we als senioren afdeling ook weer uitgekozen. Heel mooi van dit initiatief is zeker, dat mensen met een beperking die dikwijls niet zelfstandig een museum kunnen bezoeken, voorrang hebben op leden die dat wel kunnen. Met totaal 36 senioren/ouderen vertrekken we op dinsdag 25 juni 2019 om 9.45 uur naar het Noordbrabants Museum in s’-Hertogenbosch. De weersvoorspellingen geven aan,  dat het een warme dag met een temperatuur van boven de 36 graden zal worden. Een en ander mag de pret echter niet drukken. Met airco in de bus, een loopafstand van slechts 200 meter naar het museum en airco in het museum zelf is het allemaal zeker wel te doen. Onze chauffeur kiest er voor om niet te rijden via de A-67 maar heen en terug een mooie alternatieve route te nemen. (rijksweg Venlo- Nijmegen, richting Cuijk, Grave, s’-Hertogenbosch.

Lees meer: 2019 KBO Velden MuseumPlusBus

Fietstocht 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 04 juli 2019

Jaarlijkse fietstocht heel mooi en ontspannen

Totaal 24 KBO leden starten op dinsdag 2 juli om 13.45 uur op de parkeerplaats van Vita Velden aan de Veerweg.Mooi fietsweer, nu en dan zon, dan weer schaduw en een temperatuur van rond de 24 graden. Dit jaar een andere begeleiding die de fietsroute heeft uitgezet en ons begeleid tijdens het fietsen. Jac heeft namelijk gevraagd of wij als bestuur voor vervanging willen zorgen. Heel mooi dat Jan samen met Nardje- in elk geval dit jaar- dit willen organiseren. En zo starten we om precies 13.45 uur. We fietsen in groepen van 12 personen.

Lees meer: Fietstocht 2019

ledenvergadering KBO Velden 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 21 maart 2019

 

Ledenvergadering KBO Velden in vogelvlucht

Op  dinsdag 12 maart jl. is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. In totaal 86 KBO-leden zijn naar het ‘Wapen van Velden’ gekomen om aan de vergadering deel te nemen. Aan de orde komen onder andere de navolgende zaken:

Ledenaantal en werving van nieuwe leden

Op dit moment (situatie op 1 januari 2019) heeft onze vereniging 457 leden. Ondanks het feit dat we in 2018 9 leden door overlijden en 16 leden door verhuizing of om andere redenen zijn verloren zijn we dank zij onze actieve ledenwerver met 5 leden gestegen. De ledenwerver heeft aangegeven op het einde van het jaar hiermee te willen stoppen. Voor ons als gezonde, actieve vereniging met veel activiteiten voor en door de leden is het belangrijk dat er steeds nieuwe leden bij komen en dat we ook in de toekomst actief nieuwe leden blijven werven. Wellicht zijn er leden die deze werving in de toekomst willen oppakken of hier ideeën over hebben.

Lees meer: ledenvergadering KBO Velden 2019

KBO voorjaarsreis 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 11 mei 2019

Deelnemers KBO voorjaarsreis met tevreden gevoel naar huis

Totaal  62 deelnemers van de KBO Velden hebben zich opgegeven voor de voorjaarsreis. De organisatie Annie en Mary hebben samen met ‘Munckhof  Reizen’ weer veel moeite gedaan om  de deelnemers van de KBO Velden een leuke dag te bezorgen.. Op dinsdag 7 mei 2019 rond 8.30 uur starten we vanaf de Markt in  Velden.

Via de A-67, A73en A- 15 verlaten we de autoweg bij Rhenen en nemen we de toeristische route naar Hemmen. In de Pannenkoeken boerderij ‘Aan de Linge’ wordt ons koffie en cake aangeboden. Daarna rijden we richting Maarssen. Daar aangekomen ligt de rondvaartboot ‘De River Cloud’ al voor ons klaar. Tijdens de mooie boottocht over de Utrechtse Vecht wordt de lunch voor ons geserveerd. Op de boot is het aan de tafels heel gezellig en buiten is links en rechts heel veel te zien.

 

 

 

 

 

Veel te gauw zit de boottocht er weer op en gaan we met de bus richting Maarsbergen. Hier wordt een bezoek gebracht aan het Kaasmuseum ‘De Weistaar’. Tot 17.00 uur hebben we hier de gelegenheid om koffie te drinken, een film te kijken, kaas te proeven of het museum en de winkel te bezoeken.

Rond 19.00 uur zijn we weer terug in Velden bij Hostellerie ‘De Maasduinen’ Ter afsluiting van deze mooie dag wordt hier voor ons een heerlijk diner geserveerd.

Een heel mooie dag zit er op. Heel veel positieve reacties worden na afloop door de deelnemers uitgesproken.

Dank aan de chauffeur die ons onderweg veel heeft verteld van de omgeving, ons veilig heeft thuis gebracht en verder aan de reisorganisatie Annie en Mary voor deze mooie dag.

In de nieuwsbrief 123 wordt een uitgebreid verslag van deze reis en een fotocollage opgenomen.

De foto’s van deze reis komen op het fotoboek op de website www.kbovelden.nl

 

Ger van Rensch

Lintjes 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 10 mei 2019

Een 3-tal  leden van de KBO Velden ontvangen lintje

Ger Peeters, Els en Jan Arts hebben uit handen van burgemeester Antoin Scholten van de gemeente Venlo een lintje ontvangen.