Museum Plus Bus

Categorie: Actueel
Geschreven: 22 april 2016

 

Met de Museum Plus Bus op stap- Altijd weer mooi

Zoals u wellicht weet is de Museum Plus Bus een bijzonder leuk initiatief van de BankGiroLoterij voor ouderen in Nederland.

Al weer voor de 3e keer wordt de KBO Velden de mogelijkheid geboden om één van de twaalf deelnemende musea te bezoeken. Senioren/ouderen van 70 jaar en ouder die niet – goed- meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken hebben op deze reis voorrang bij de inschrijving.

 

Op donderdag 21 april 2016 vertrekken we met 45 personen om 8.10 uur vanaf de Markt in Velden naar het Van Gogh museum in Amsterdam. Op de A-73 ter hoogte van Haps komen we terecht in een file. Voor de chauffeur Guus geen probleem. Via een alternatieve route komen we in 2 uur en 15 minuten toch tijdig in Amsterdam aan. Onze reisleidster Mieke die vandaag de laatste keer voor dit project beschikbaar is, geeft ons onderweg al tekst en uitleg hoe deze dag voor de rest wordt ingevuld. Onze chauffeur is een rasechte Amsterdammer en laat ons nog een gedeelte van Amsterdam zien en vertelt in zijn eigen dialect diverse bijzonderheden over zijn stad. In het museum worden we ingedeeld in groepen van ±15 personen. Onze groep heeft de kleur wit en de naam van onze gids is Marlous. In een uur tijd vertelt ze heel interessant over het leven van Vincent Van Gogh en zijn familie en de tekeningen en schilderijen die hij maakte.

Daarna kregen we een lunch – eigen rekening- in het restaurant van het Museum.

Op eigen gelegenheid is het daarna nog mogelijkheid om het museum te bezoeken of de tijd anders in te vullen. Om 15.00 uur vertrekt de bus weer richting Velden.

Een mooie en interessante dag zit er weer op.

Dank aan alle partijen die het bovenstaande voor de KBO Velden hebben mogelijk gemaakt.

 

GvR

 

.

Zoeken