Fietstocht 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 04 juli 2019

Jaarlijkse fietstocht heel mooi en ontspannen

Totaal 24 KBO leden starten op dinsdag 2 juli om 13.45 uur op de parkeerplaats van Vita Velden aan de Veerweg.Mooi fietsweer, nu en dan zon, dan weer schaduw en een temperatuur van rond de 24 graden. Dit jaar een andere begeleiding die de fietsroute heeft uitgezet en ons begeleid tijdens het fietsen. Jac heeft namelijk gevraagd of wij als bestuur voor vervanging willen zorgen. Heel mooi dat Jan samen met Nardje- in elk geval dit jaar- dit willen organiseren. En zo starten we om precies 13.45 uur. We fietsen in groepen van 12 personen.

De mensen voor en achter de groepen dragen veiligheidsvesten.
Tussen de groepen onderling houden we een afstand van 30 of 40 meter.
Onderling fietsen we niet te ver uit elkaar zodat de groep geen langgerekt ‘lint ‘wordt.
Bij het oversteken stellen we ons zoveel als mogelijk is langs elkaar op, zodat we snel kunnen oversteken en we hebben afgesproken dat we op elkaar wachten nadat een groep 1 bij een verkeerslicht of op een drukkere weg is overgestoken. De route brengt ons via ‘De Venkoelen, oude Straelse grensovergang, via allerlei mooie en rustige wegen en paden naar de omgeving van de veiling in Herungen. Na de autoweg A67/B40 gepasseerd te zijn weer een rustige route tot de 1
e pauze plaats. Na deze drinkpauze nog rond de 11 km fietsen.

 

Ook nu heeft Jan --die wekelijks diverse routes in de regio fietst- een mooie en schaduwrijke route uitgezet. Uiteindelijk komen we aan bij restaurant ‘Birkenhof’ dat ligt even over de grens in Venlo. Buiten op terras zijn voor ons plaatsen gereserveerd. De koffie en ‘De Schwarzwalder kirsch’ taart of iets anders smaakt heerlijk. Gezellig kletsen we bij en mooi is zeker dat Jac en Sraar (vele jaren begeleider)die even met auto naar deze pauzeplaats zijn gereden, ons gezelschap houden.
Als we rond 17.00 uur weer huiswaarts fietsen komen uit bij het zweefvliegveld op de Grote Heide in Venlo. Weer via ‘ de Venkoelen’ komen we weer in Velden. Een leuke, gezellige fietstocht - van rond de 30 kilometer sluiten we hiermee af.
Dank aan de organisatie Jan en Nardje die deze mooie tocht mooi hebben georganiseerd. Heel blij mogen we ook zijn met het mooie weer en dat alles zonder problemen is verlopen.

Opmerking: Verslag van fietstocht komt in nieuwsbrief 125. Foto’s zie foto pagina op deze website.
GvR

 

 

 

 

 

Zoeken