2019 KBO Velden MuseumPlusBus

Categorie: Actueel
Geschreven: 04 juli 2019

KBO Velden met de MuseumPlusBus op stap.

Ook voor dit jaar heeft de KBO Velden ingeschreven op het unieke initiatief van de Bankgiro Loterij om gratis een van veertien musea in ons land te bezoeken. In het verleden zijn we als afdeling al meerdere keren uitgekozen om ergens in het land gratis een museum te bezoeken.

Dit jaar werden we als senioren afdeling ook weer uitgekozen. Heel mooi van dit initiatief is zeker, dat mensen met een beperking die dikwijls niet zelfstandig een museum kunnen bezoeken, voorrang hebben op leden die dat wel kunnen. Met totaal 36 senioren/ouderen vertrekken we op dinsdag 25 juni 2019 om 9.45 uur naar het Noordbrabants Museum in s’-Hertogenbosch. De weersvoorspellingen geven aan,  dat het een warme dag met een temperatuur van boven de 36 graden zal worden. Een en ander mag de pret echter niet drukken. Met airco in de bus, een loopafstand van slechts 200 meter naar het museum en airco in het museum zelf is het allemaal zeker wel te doen. Onze chauffeur kiest er voor om niet te rijden via de A-67 maar heen en terug een mooie alternatieve route te nemen. (rijksweg Venlo- Nijmegen, richting Cuijk, Grave, s’-Hertogenbosch.

Even na 11.00 uur staan we in het centrum van de stad vlak bij de St. Jan in s’-Hertogenbosch. Na een kleine wandeling komen we samen als groep aan in het Brabants museum. Na de koffie worden we verdeeld in 3 groepen. De gidsen vertellen heel enthousiast over schilderijen in de mooi ingerichte expositie ruimten. Met name geven de 3 dames uitgebreid toelichting over werken van de Tilburgse broers Gerard en Cornelis van Spaendonck en over schilderijen  van de in s’-Hertogenbosch geboren schilder Jan Sluijters.

 

 

 

 

Veel te gauw eigenlijk zit interessante rondleiding er op. Aansluitend wordt ons een heerlijke lunch aangeboden. Opmerking: Alleen deze lunch komt voor rekening van de deelnemers. De rest is allemaal gratis.(met dank aan partner Bankgiro Loterij. Daarna hebben we tot 15.00 uur nog de tijd om op eigen gelegenheid het museum te bezoeken. Veel mensen maken daar gebruik van terwijl een andere groep in de lunchruimte blijft om heel ontspannen bij te kletsen.

Rond 17.00 uur arriveren we weer in Velden. Bij het uitstappen op de Markt merken we pas dat het vandaag ook echt een warme tropische dag is. Maar hoe dan ook, we hebben met z’n allen genoten van een heel mooi en interessant bezoek aan het Noordbrabants Museum. Dank aan de organisatie van de KBO Velden, de chauffeur en gids, maar zeer zeker aan partner Bankgiro Loterij, die dit initiatief mogelijk heeft gemaakt.

In Nieuwsbrief 125 (elders op deze website) wordt met een uitgebreid verslag en een fotocollage verder  ingegaan op deze mooie dag.                                                                         GvR

Zoeken