Wuilusmatinee 2019

Categorie: Actueel
Geschreven: 22 november 2019

Het ‘Wuilusmatinee’ valt goed in de smaak.

De organisatie van de GMV ‘De Wuilus’  heeft dit jaar- in samenwerking met onze KBO afdeling-  gekozen voor een ander concept voor het seniorenmatinee op de zondagmiddag 17 november 2019. ‘Enne geweldige gezellige middaag vur ós seniore mar ok vur gans Velde!’  staat in het affiche van GMV ‘De Wuilus’te lezen. Voor de pauze wordt het publiek al een heel mooi programma voorgeschoteld. Op de bühne verschijnen: Max Gubbels (school) en Sem de Wilde (op Kamp) in de buut, Job en Femke, de Carnavalsvereniging "de Kaviaarknauwers", de ‘ald adjudante’, Ron en Marissa en de gardes  van de junioren en de jeugdinstuif. Al deze partijen brengen er voor de pauze al goed de stemming in.

Na de pauze zorgt Thei en Marij, met een half uurtje zang met hun alom bekende liedjes zoals : Hônderdoézend kiër, Geneet vanut laeve, een potpourri met carnavalsliedjes en niet te vergeten ’t Veldboeket’, voor een heel gezellige stemming in de zaal. Mooi om te zien is dat het duo - begin november geridderd onder andere in verband met hun 33 jarig jubileum- geen enkele moeite hoeft te doen om de zaal  ‘mee’ te krijgen.

Daarna voeren de junioren- en de prinsengarde een mooie show op, “De KWIS’ met actueel nieuws komt ter sprake.  Diverse andere groepen voeren nog hun eigen mooie show op.  

 

 

 

 

 

 

 

Vrijwel op het laatst van  de middag  verschijnt de uit Baexem komende buutreedner John van Bilsen met zijn buut.(De Gemein(d)e bode).  ‘Als bode maakt hij dagelijks toch wel het nodige mee in het zogenaamde ‘Hoenderhok’.’dat kunt u wel begrijpen.  Met de nodige humor krijgt hij de zaal al vrij gauw op zijn hand en zijn buut is dan ook meer dan de moeite waard. Om 17.45 uur eindigt het goed verzorgde/gezellige matinee.

 

 

 

 

 

Al met al is het nieuwe concept van GMV ’De Wuilus’ in samenwerking met onze KBO afdeling meer dan geslaagd te noemen.                        GvR.

 

 

Zoeken